Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Větší část obyvatel evakuovaných z ukrajinského města Balaklija se po explozi munice vrátila domů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: 0629.com.ua

Kyjev – Lidé, kteří byli evakuováni z ukrajinského města Balaklija u Charkova kvůli požáru muničního skladu, se mohou vrátit. Domovy muselo minulý týden opustit asi 20 tisíc osob, 12 tisíc z nich se už dnes může vrátit.

Informuje o tom deník Ukrajinska pravda. Záchranáři minulý týden evakuovali během požáru muničního skladu tisíce osob. Odminování a likvidace následků v obytné části oblasti skočily dnes. V některých částech skladu však ještě ojediněle dochází k výbuchům.

Sklad vzplál v noci na čtvrtek, bylo v něm uloženo 138.000 tun převážně dělostřelecké munice. Tamní radnice uvedla, že výbuchy ve městě Balaklija a v okolních vesnicích poničily 231 obytných domů, 22 průmyslových a 12 veřejných objektů, včetně dvou základních a dvou mateřských škol.

V místě byly zastaveny dodávky plynu, ve čtyřicetikilometrové okolní zóně stále zůstává uzavřen vzdušný prostor.

Požár, během kterého zemřela jedna žena a další dvě utrpěly zranění, se podařilo uhasit v pátek odpoledne. Záchranné služby stále pracují na likvidaci následků požáru ve vojenské oblasti.

Témata:  Ukrajina výbuch

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy