Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Já a Rusko? To je podvod. Podívejte se na Billa a Hillary Clintonovy a jejich činy, spustil Trump

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington – Americký prezident Donald Trump opět řádil na sociálních sítích. Na twitteru kritizoval v pondělí večer bývalou ministryni zahraničí Hillary Clintonovou v sérii tweetů o Rusku a trvá na tom, že „příběh o Trumpovi a Rusku je podvod“. Jeho slova přichází ve chvíli, kdy FBI vyšetřuje potenciální spojení mezi Trumpovými lidmi a ruskou vládou.

„Proč Výbor pro zpravodajskou činnost Sněmovny nezkoumá dohodu Billa a Hillary, která umožnila, že bylo do Ruska vyváženo velké množství uranu?“ napsal Trump v pondělí. O devět minut později dodal: „... peníze pro Billa a Hillaryin ruský ‚reset‘, její chvála Ruska, nebo Podestova chvála ruské společnosti. Příběh o Trumpovi a Rusku je podvod.“

Why isn't the House Intelligence Committee looking into the Bill & Hillary deal that allowed big Uranium to go to Russia, Russian speech....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28. března 2017

FBI v současné době vyšetřuje potenciální spojení mezi pobočníky Trumpovy kampaně a ruskou vládou, které zpravodajské úředníci podezřívají ze snahy zasahovat do voleb v roce 2016 ve prospěch Trumpa.

Trump už během kampaně Clintonovou nařkl, že dovolila vývoz uranu do Ruska, když byla ministryní zahraničí. Jeho obvinění se týkají momentu, kdy ruská jaderná společnost Rosatom koupila kontrolní podíl v americké těžařské firmy Uranium One sídlící v Torontu.

Jak ale připomíná server Politico, Clintonová neměla moc nabídku schválit nebo odmítnout. Ve skutečnosti muselo dohodu podepsat devět federálních agentur, následně podléhala prezidentskému schválení.

Prezident také kritizoval úsilí Clintonové, které se jako ministryně pokusila zavést jiný typ vztahu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a Ruskem samotným.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová Bill Clinton

Aktuálně se děje

8:42

ANO by v březnu vyhrálo sněmovní volby. Zvýšila se podpora mimoparlamentních stran

Jen pět politických stran nebo hnutí by se dostalo do Poslanecké sněmovny podle březnového volebního modelu agentury Median. Volby by s velkým náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy