Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Já Trumpa znám, je ostudou pro celý svět. Miliardář Branson vytáhl neuvěřitelnou historku o prezidentovi USA

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Washington - Britský podnikatel a miliardář Richard Branson se tvrdě pustil do amerického prezidenta Donalda Trumpa, jehož vedení země považuje za „katastrofální“. Jeho slova cituje server deníku Independent.

Donald Trump je „ostudou pro celý svět“, uvedl Sir Richard Branson. Miliardář a podnikatel řekl, že první dva měsíce Donalda Trumpa v úřadu byly „katastrofální“. Zároveň předpovídá, že Trump povede USA jen maximálně jedno funkční období. 

Americký prezident je podle jeho slov „spíše ostudou pro celý svět“, nemluví pravdu a namísto otevírání hranic pro imigranty přijímá opatření, kvůli kterým je opravdu těžké se do Ameriky dostat. „A seznam by mohl pokračovat dál a dál a dál,“ řekl Branson.

„Existuje spousta skvělých vedoucích pracovníků, jako je [Michael] Bloomberg, kteří by byli skvělí prezidenti Ameriky. Myslím, že Trump je podnikatel, kterého znám a který rozhodně není tou správnou osobou, aby velkou zemi, jako je Amerika,“ vysvětluje miliardář.

„První dny v úřadu byly tak katastrofální, že si myslím, že šance, že bude ve funkci déle než jedno období, je velmi nepravděpodobná. Myslím, že je to jediná spása, když se podíváme, jak se chová v tuto chvíli,“ nebral si servítky Branson.

Už před volbami Branson varoval před možnými riziky vyplývajícími z Trumpova prezidentství. Trump je podle něj „mstivý“. Popisuje například, jak se mu svěřil, že při jednom ze svých bankrotů požádal o pomoc celou řadu lidí. Pět z nich mu prý ale nebylo ochotno pomoci. „Řekl mi, že se chystá strávit zbytek svého života ničením těchto pěti lidí. Nemluvil o ničem jiném a já jsem zjistil, že je to velmi bizarní.… Byl jsem z toho znepokojený a smutný,“ přiznává.

„Co mě nejvíce znepokojuje, a to vycházím z mých osobních zkušeností s Donaldem Trumpem, je jeho mstivost, která by mohla být tak nebezpečné, kdyby se dostal do Bílého domu. U někoho, kdo kandiduje na vůdce svobodného světa a je tak zahleděný sám do sebe, spíše než by se zajímal o globální otázky, je to velmi znepokojující,“ varoval ještě před volbami Branson.

Témata:  Donald Trump USA Richard Branson

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy