Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nelítostná pomsta IS: Bojovník se pokusil o útěk, džihádisté popravili jeho malé dítě

Islámský stát, členy jsou mnohdy děti
Islámský stát, členy jsou mnohdy děti
Foto: Reprofoto YouTube

Raqqa/Sydney – Bestialita Islámského státu zřejmě dosáhla naprosto nové úrovně. Podle britských médií zabili džihádisté dítě australského původu za to, že se jeho otec pokusil uprchnout z válečné zóny a vrátit se domů. Na Blízkém východě podle odhadů bojuje asi 100 bojovníků původem z Austrálie.

Bojovníci IS údajně popravili dítě ze msty poté, co se jeho otec pokoušel uprchnout z bojů v Sýrii a Iráku a vrátit se zpět do Austrálie. Informuje o tom server deníku The Daily Telegraph. Úřady však nepotvrdily věk dítěte ani to, jak bylo zabito.

Generální prokurátor George Brandis řekl, že vláda odsuzuje ‚každého rodiče, který vezme svou rodinu do zóny konfliktu‘. „Vláda důsledně řekla, že odchodem do oblasti konfliktu vystaví sebe i ostatní nebezpečí,‘ řekl.

Vláda australského premiéra Malcolma Turnbulla už vyjádřila obavy, že by se někteří z asi stovky bojovníků IS pocházející z Austrálie mohli vracet do země, protože teroristická skupina přichází o půdu pod nohama jak v Sýrii, tak i v Iráku.

Objevily se informace, že ve snaze zastavit džihádisty pokoušející se o útěk, Islámský stát kontroluje peníze svých bojovníků a bere jim také jejich pasy, dodává The Daily Telegraph.

Témata:  Islámský stát Austrálie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy