Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Džihádisté udělali ze zajatkyně mučitelku. Pořád si pamatuji svou první oběť, vzpomíná

Islámský stát
Islámský stát
Foto: nbcnews.com

Londýn - Syřanka Miyasa Hodorová už nikdy nebude taková, jako dřív. Poté, co ji zajali ozbrojenci Islámského státu, z ní udělali svou mučitelku. Dívka byla dva roku nucena týrat jiné ženy za sebemenší prohřešky proti islámskému právu.

Miyasa strávila více než dva roky v zajetí radikálů z hnutí Islámský stát. Na rozdíl od většiny žen se ale nepotýkala s každodenním mučením a týráním, místo toho byla ona sama nucena působit bolest jiným.

Dívka musela podle televize SkyNews mučit jiné ženy na základě příkazů teroristické organizace Islámský stát. Televizi například vypověděla, jak byla nucena brutálně bičovat své oběti za to, že na sobě neměly rukavice nebo ponožky.

Hodorová se přiznala i k dalším trestům, které vykonávala na ženách, které neměly zahalený každý centimetr kůže. Denně navíc musela mučit desítky lidí. 

"Neměla jsem žádné zkušenosti, mou povinností bylo potrestat ty, které na sobě neměly rukavice, ponožky nebo závoj. Bylo to okolo 50 lidí denně. Poprvé mi řekli: "Musíš to udělat" a já jim řekla: "Nemohu". Odpověděli mi: "Budeš muset," vysvětlila dívka.

Žena si i dnes, po více než dvou letech, pamatuje, jak poprvé mučila jinou ženu. "Vstala jsem a začala jsem ji šlehat. Při každém úderu biče hrozně křičela. Oni pak přišli, postavili se za mě a řekli: "Pokud to neuděláš, zbičujeme místo ní tebe."

Podle svých slov si přesný počet žen, které týrala, už nepamatuje. Prakticky šlo ale o každou, která se provinila proti pravidlům islamistů týkajících se oblékání. Ženě totiž nesmí být vidět ani kousek kůže a pokud se proviní, stihne ji bolestivý trest. V případě, že žena uteče, potrestají místo ní jejího muže.

Témata:  Islámský stát mučení vězňů ženy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy