Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před pěti lety byl zabit Usáma bin Ládin. CIA uspořádala na twitteru rekonstrukci akce

Usáma bin Ládin
Usáma bin Ládin
Foto: news.com

Washington - Přesně před pěti lety byl zabit terorista Usáma bin Ládin a americká CIA při té příležitosti uspořádala na twitteru rekonstrukci operace. Sklidila za o kritiku.

"15:39 (východoamerického letního času - 21:39 SELČ) - Usáma bin Ládin objeven ve třetím patře a zlikvidován," uvedla CIA v jednom z tweetů, který mapoval útok zvláštní americké jednotky. Rekonstrukce živého přenosu začala odsouhlasením bin Ládinovy likvidace a skončila potvrzením identity jeho těla po jeho převozu z Abbottábádu na základnu v Afghánistánu.

"Tohle je bizarní a trapné," napsal na twitteru jeden z uživatelů. Další lidé zase uvedli, že takováto připomínka je od CIA neprofesionální, zbytečná a že navíc snižuje vážnost práce, kterou si příprava razie vyžádala.

Strůjce útoků na Spojené státy ze září 2001 zastřelilo v jeho úkrytu v pákistánském Abbottábádu americké komando.

Témata:  CIA Usáma bin Ládin USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy