Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K explozi v petrohradském metro došlo podle svědků za jízdy

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Petrohrad - K dnešní explozi v petrohradském metru došlo za jízdy mezi stanicemi Senné náměstí (Sennaja ploščaď) a Technologický institut (Těchnologičeskij institut).

Vlak nezastavil, dokud nedojel do stanice. Ruská média o tom informují s odvoláním na očité svědky, podle kterých byla vlaková souprava plná lidí.

"Uslyšeli jsme ohlušující ránu a pak ucítili ostrý zápach kouře. Všichni se okamžitě hrnuli na konec vagónu, vznikla tlačenice a dvě ženy omdlely. Vlak nezastavil, dokud nedojel do stanice Technologický institut. Když jsme vyšli ven, uviděli jsme zničený vedlejší vagón, rozbitá skla a všude krev," řekla serveru gazeta.ru studentka Polina, která se vracela ze školy a podle které byla souprava plná - místa k sezení byla obsazená a někteří lidé stáli.

Server lenta.ru citoval dalšího z cestujících Andreje Artuševa: "Po výbuchu v sousedním voze zhaslo světlo. Když vlak zastavil, lidé se dostávali ven rozbitými okny. Pomáhali zaměstnanci metra, kteří už ve stanici čekali".

Témata:  Rusko Rusko Petrohrad teroristický útok v petrohradském metru

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy