Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské úřady o turistech v metru nemají zprávy

Ruská vlajka
Ruská vlajka
Foto: Pixabay

Petrohrad - Ruské úřady nemají informaci o tom, že by mezi oběťmi dnešní exploze v petrohradském metru byli turisté. Identita mrtvých ani zraněných zatím ale nebyla zveřejněna.

Podle ministryně zdravotnictví Veroniky Skvorcovové jeden zraněný zemřel při převozu do nemocnice, další dvě z deseti obětí podlehly zraněním těsně po převozu.

Zraněných je podle ministryně 47, z toho šest těžce. Mezi nimi je patnáctiletá dívka s popáleninami a zraněním hlavy.

Ruská turistická agentura Rosturizm "nemá v tuto chvíli informaci o tom, že by mezi mrtvými a zraněnými byli turisté," uvedla organizace na svém webu. Doporučila turistům, aby dbali pokynů policie, nepodléhali panice a vyhýbali se místům, kde se shromažďuje velké množství lidí.

Ruská agentura civilního letectví Rosaviacija nařídila všem letištím v zemi a všem domácím leteckým společnostem, aby dbaly zvýšené bezpečnosti vzhledem k možnému útoku teroristů. Na ruských letištích už šest let platí druhý ze tří stupňů teroristického ohrožení.

Témata:  Rusko Rusko Petrohrad teroristický útok v petrohradském metru

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy