Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočníci zastřelili dva ruské policisty, pátrají po nich tajné služby

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Astrachaň - V jihoruském městě Astrachaň dnes neznámí pachatelé zastřelili dva policisty. Podle agentury RIA Novosti to uvedlo ministerstvo vnitra.

Policisté obdrželi hlášení o srážce dvou vozidel v jednom z obvodů města Astrachaň. Na místo proto vyslali motorizovanou hlídku dopravní policie.

Podle dostupných informací byli v době, kdy muži nehodu sepisovali, napadeni účastníky nehody. Mělo se jednat o cestující z mikrobusu, který byl jedním ze dvou havarovaných vozidel.

Útočníci podle agentury spustili palbu na policisty a následně z místa činu utekli. Policisté zraněním podlehli ještě před příjezdem sanitky.

Z útoku je podezřelých osm osob. Pátrá po nich jak policie, tak i příslušníci tajných služeb.

Rusko žije ve strachu po pondělním útoku v Petrohradu, kde si výbuch trhaviny v metru vyžádal zatím 11 obětí, dalších pět desítek lidí bylo zraněno. V ruském velkoměstě dnes začíná platit třídenní smutek.

Témata:  Rusko policie Rusko

Související

Aktuálně se děje

18. září 2024 12:21

Taylor Swift vydělala Harrisové 40 000 dolarů. Stačil jeden příspěvek Trumpa

Příspěvek republikánského kandidáta Donalda Trumpa na sociálních sítích, kde vyjádřil nenávist k americké popové zpěvačce Taylor Swift, způsobil, že její fanklub přispěl na kampaň prezidentské kandidátky demokratů Kamaly Harrisové dalších 40 000 dolarů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy