Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Severní Korea se vzteká. Hrozí reakcí na vojenské provokace USA

Severokorejské rakety BM25 Musudan
Severokorejské rakety BM25 Musudan
Foto: Daily Telegraph

Moskva - Pchjongjang zareaguje nelítostně na sebemenší provokaci ze strany Spojených států. V Moskvě to dnes řekl severokorejský velvyslanec v Rusku.

Podle agentury AFP tak reagoval na středeční prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa o posílení amerických vojenských kapacit kvůli raketovým testům KLDR.

Americká a jihokorejská armáda mají tento měsíc pořádat společné cvičení poblíž hranice mezi oběma Korejemi. Jihokorejské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že se cvičení bude konat 13., 21. a 26. dubna.

"Naše armáda už to oznámila: při sebemenší provokaci Spojených států během vojenských cvičeních jsme připraveni zasadit nemilosrdný úder," řekl v Moskvě velvyslanec Kim Hjong-čun.

Cílem chystaného cvičení je podle něj příprava na "zničení hlavního města KLDR a uchopení moci" nad Severní Koreou. "Máme jaderné a další moderní zbraně. Jak jsme už několikrát zopakovali, jsme připraveni a schopni čelit jakékoli výzvě ze strany Spojených států," dodal velvyslanec.

Témata:  Severní Korea USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy