Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Strojvůdce petrohradského metra dostal odměnu. Dá ji zraněné z atentátu

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Petrohrad - Strojvůdce Alexandr Kaverin, který řídil soupravu petrohradského metra, v němž v pondělí vybuchla nálož, dostane odměnu.

Nehodlá ji ale přijmout a chce ji darovat ženě zraněné při útoku. Agentura TASS dnes napsala, že Kaverin má dostat státní ocenění a od anonymní organizace peněžní dar.

Podle mnoha odborníků Kaverin pomohl zachránit lidské životy. Bomba totiž vybuchla mezi stanicemi a v nastalém zmatku strojvůdce nezastavil, ale dojel do nejbližší stanice. Umožnil tak rychle zahájit záchranné akce.

Kaverin oznámil, že peníze z odměny chce poskytnout ženě, která při útoku utrpěla těžké zranění a jíž lékaři museli amputovat nohu.

Témata:  Rusko teroristický útok v petrohradském metru Rusko Petrohrad

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy