Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko si oddechlo, za poslední měsíc se příliv migrantů značně snížil

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Počet uprchlíků připlouvajících z Turecka na řecké ostrovy v dubnu výrazně klesl. Za celý měsíc jich dorazilo je 3469, v březnu to bylo 26.971 a loni v dubnu pak 13.556. V Řecku je nyní celkem 54.142 běženců.

Pokles počtu uprchlíků je dobře patrný při porovnání čísel z počátku letošního roku. V lednu do Řecka doputovalo 67.415 uprchlíků, v únoru dalších 57.066.

Pokračování trendu, který je především výsledkem dohody mezi Evropskou unií a Ankarou, je možné sledovat i v prvních květnových dnech. O víkendu dorazilo z Turecka jen 112 uprchlíků.

Nejvíce běženců se stále koncentruje v improvizovaném táboře u vesnice Idomeni na hranici s Makedonií, kde je přes 10.000 lidí. Na východních řeckých ostrovech je nyní 8150 migrantů.

Témata:  Řecko uprchlíci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.