Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zahalená muslimka nesmí do autobusu? Německý řidič se dostal do pořádných problémů

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Leer (Německo) - Řidič autobusu z Dolního Saska opakovaně odmítal svézt muslimskou ženu, která na sobě při vstupu do jeho autobusu měla tradiční muslimský oděv nikáb zakrývající obličej mimo očí. Teď za to může dostat tučnou pokutu.

Mluvčí policie v Leeru v Dolní Sasko informoval, že je řidič vyšetřován kvůli správnímu deliktu, za který mu hrozí pokuta až ve výši 10.000 eur.

Řidič odmítl těhotnou muslimku pustil do autobusu, protože na sobě měla konzervativní islámský oděv, vysvětloval mluvčí a dodal, že její manžel ohlásil chování řidiče místním orgánům.

Soukromá autobusová společnost, která provozuje tamní autobusovou dopravu, připustila, že řidič svým jednáním porušil místní předpisy. Firma uvedla, že řidič jednal z neznalosti.

„Nemůžeme dovolit, aby se tento typ věcí stával, a rozhodně se to nesmí opakovat,“ řekl Temmo Poppenga, zástupce tamních úřadů.

Muslimské oblečení se stalo v Německu velkým problémem především po příchodu více než milionu uprchlíků zejména z muslimských zemí v posledních dvou letech.

Konzervativci požadují, aby byly nikáby a burky v některých veřejných prostorách zakázány. Návrh podporuje také kancléřka Angela Merkelová.

Témata:  Německo muslimové pokuty

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy