Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump škodí USA? Jeho imigrační politika prý negativně ovlivňuje turismus

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

New York - Imigrační politika amerického prezidenta Donalda Trumpa poškozuje turistický průmysl ve Spojených státech. Podle listu Financial Times to uvedl generální ředitel největšího světového hotelového řetězce Marriott International Arne Sorenson.

Snahy Trumpovy administrativy o omezení imigrace podle Sorensona poškodily pověst Spojených států jako přátelské destinace. Světová rada pro cestování a turistiku (WTTC) již minulý měsíc upozornila, že registruje prvotní známky "protiamerické nálady" mezi turisty.

Předpověděla, že růst amerického turistického průmyslu letos oproti loňskému roku zpomalí o půl procentního bodu na 2,3 procenta.

Sorenson uvedl, že letos v létě se budou cestám do USA pravděpodobně vyhýbat převážně běžní turisté. Upozornil však rovněž na známky toho, že podniky a pořadatelé konferencí si pro své akce kvůli nejistotě kolem restrikcí pro vstup do USA vybírají jiné země.

Témata:  Donald Trump USA uprchlíci turisté

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy