Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záchranáři u Krymu hledají posádku potopené lodi, objevena zatím byla tři těla

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.boston.com

Moskva - Ruští záchranáři od dnešního rána pátrají po případných trosečnících z nákladní lodi, která se ve středu potopila v Kerčském průlivu mezi Černým a Azovským mořem.

Na palubě lodi Geroi Arsenala bylo 12 členů posádky: devět Ukrajinců, dva Rusové a jeden Gruzín. Zatím se podařilo zachránit jednoho Ukrajince, který je hospitalizován, z moře záchranáři vylovili také tři mrtvé. Zbývajících osm námořníků se pohřešuje.

Zachráněný námořník pracoval na lodi jako strojník a podle ukrajinských médií vypověděl, že před tím, než se loď rozlomila vpůli, v bouřlivém počasí zakotvila kvůli poruše motorů. Stačil jen zaslechnout varovný signál a pak se ocitl v moři.

Plavidlo plující pod panamskou vlajkou vezlo obilí z jižního Ruska do Turecka. Posádku tvořilo devět Ukrajinců, dva Rusové a jeden Gruzínec.

Příčinou nehody, která se stala v Kerčském průlivu, byla bouře. Záchranné práce komplikují vysoké vlny a silný vítr, uvedly ruské úřady.

Podle agentury TASS loď poslala signál SOS, když byla lokalizována asi 14 námořních mil od pobřeží Krymu. 

Témata:  lodní doprava lodní havárie lodní nehody

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy