Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzská policie kvůli hrozbě evakuovala volební místnost

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Po krátké evakuaci byly znovu otevřeny volební místnosti v Saint-Omer na severu a v Besançonu na východě země. Policie zakročila kvůli údajnému možnému výbuchu.

V Saint-Omer a v Besançonu policie nechala evakuovat volební místnosti kvůli podezřelým automobilům, které byly zaparkovány v jejich blízkosti. V obou případech se ukázalo, že nepředstavovaly nebezpečí a hlasování se obnovilo.

Volby provázejí rozsáhlá bezpečnostní opatření umocněná čtvrtečním útokem v Paříži, kde byl zastřelen jeden policista. Nasazeno bylo na 50.000 policistů a 7000 vojáků.

Podle úřadů budou na bezpečnostně rizikovějších místech členové volebních komisí vybavení mobilními kontakty na nejbližší policejní oddělení, aby mohli v případě komplikací přivolat okamžitou pomoc tam, kde zrovna členové ozbrojených složek nebudou.

Stejně jako v obchodních centrech či v jiných uzavřených prostorech s vysokou koncentrací lidí se voličům nedoporučuje sebou nosit baťohy nebo tašky. V opačném případě se musejí podrobovat kontrole jejich obsahu od pověřeného civilního úředníka.

Témata:  Francie policie Francie volby ve Francii 1

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy