Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šestnáctiletý migrant, který byl za znásilnění ženy odsouzen, si vyhlédl další oběť. Tvrdě za to zaplatil

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Vídeň – Mladík, který se měl spolu s dalšími dvěma žadateli o azyl podílet na znásilnění dívky na veřejném záchodku ve vídeňské stanici Praterstern, se ve vězení pokusil napadnout další ženu – dozorkyni ve věznici.

Šestnáctiletý migrant byl obviněn z podílu na brutálním znásilnění studentky ve Vídni. Byl proto poslán do vězení. Tam si vyhlédl další oběť – jednu z dozorkyň. Tentokrát ale útok rozhodně nešel podle plánu, pracovnice věznice totiž byla expertkou na bojová umění.

Podle serveru si teenager vybral opravdu špatnou oběť, bachařka totiž několika chvaty mladíka zpacifikovala. Pak byl jejími kolegy násilník odveden zpět do cely.

Zástupci věznice odmítli zveřejnit podrobnosti útoku, neuvedli ani, jaký byl motiv napadení. Potvrdili jen to, že k němu došlo a že žena mladíka rychle přemohla. Věznice také potvrdila, že teenager už byl kvůli útěku obviněn a že byl přesunut do zařízení s větší ostrahou.

Trio mladíků bylo zatčeno poté, co sledovalo jednadvacetiletou studentku na ženské toalety, kde ji měli napadnout a brutálně znásilnit. Na místo bylo ihned po činu povoláno asi 100 policistů, kteří podezřelé rychle dopadli.

Všichni tři vinu popírali, protože ale byli identifikováni obětí, jeden z nich se ke všemu přiznal, druhý se přiznal k napadení dívky, ale ne ke znásilnění. Podle policie byl ale útok zřejmě plánovaný, protože museli chlapci museli vymyslet nějakou záminku, aby se od svých pečovatelů dostali do Vídně.

Témata:  Rakousko znásilnění věznice

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.