Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cruz ostře o Trumpovi: Je to patologický lhář a narcista

Cruz, Ted (kandidát na prezidenta USA)
Cruz, Ted (kandidát na prezidenta USA)
Foto: Gage Skidmore

New York - Útoky proti svému soupeři Donaldu Trumpovi dnes vystupňoval Ted Cruz. Po otevření volebních místností pro primárky v Indianě Cruz označil Trumpa za patologického lháře a narcisistu.

Rozhořčení konzervativního texaského senátora, který už ztratil naději na zisk většiny hlasů potřebných k nominaci, ale z boje neodstoupil, vyvolal Trumpův útok na Cruzova otce Rafaela. Newyorský magnát dal v televizi Fox News Rafaela Cruze do souvislosti s Lee Harveyem Oswaldem, vrahem prezidenta Johna Kennedyho. Odkázal přitom na zprávu v bulvárním deníku National Enquirer, že Cruz starší byl zachycen na fotografii, jak Oswaldovi v roce 1963 předává leták podporující komunistickou Kubu.

"Víte, že jeho otec byl s Lee Harveyem Oswaldem ještě předtím, než Oswalda zastřelili... Co to znamená? Těsně před zastřelením a nikdo o tom nemluví," prohlásil v televizi Trump. Lee Harvey Oswald byl po atentátu z listopadu 1963 označen za vraha prezidenta Kennedyho. Dva dny po jeho zadržení ho během převozu do věznice zastřelil Jack Ruby.

"Řeknu vám, co si doopravdy myslím o Donaldu Trumpovi. Ten člověk je patologický lhář. Nerozlišuje mezi pravdou a lží. Lživé je prakticky každé slovo, které vypustí z úst. A jeho taktikou je vinit ze lží ostatní," prohlásil Cruz.

Témata:  Donald Trump Ted Cruz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy