Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Netanjahu zrušil schůzku s německým ministrem zahraničí Gabrielem

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Jeruzalém - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes zrušil plánovanou schůzku s německým ministrem zahraničí Sigmarem Gabrielem. Dal tak najevo nesouhlas s tím, že se šéf německé diplomacie chce sejít se zástupci nevládních organizací, které kritizují izraelské zacházení s Palestinci.

"Schůzka je zrušena," uvedl David Keyes, mluvčí izraelského premiéra. Netanjahu kvůli plánovanému setkání Gabriela s ochránci lidských práv předem pohrozil, že by jednání s německým ministrem mohl zrušit. Na to šéf německé diplomacie odpověděl, že takový krok by považoval za politováníhodný.

Upozornil rovněž, že by bylo nemyslitelé, aby německá vláda zrušila oficiální jednání s Netanjahuem při jeho cestě do Německa kvůli tomu, že by se chtěl sejít s kritiky vlády.

S Netanjahuem se měl Gabriel sejít před plánovaným jednáním se zástupci organizace Betselem, která dokumentuje porušování lidských práv na palestinských autonomních územích, a skupiny Breaking the Silence, jež poskytuje prostor izraelským vojákům pro výpovědi o jejich armádní službě.

Témata:  Benjamin Netanjahu Izrael Sigmar Gabriel

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy