Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud poslal tři Švédy do vězení za znásilnění vysílané na facebooku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Uppsala (Švédsko) - Švédský soud odsoudil na několik let vězení tři muže obžalované z hromadného znásilnění ženy, které v přímém přenosu vysílali prostřednictvím sociální sítě facebook.

Čin spáchali v lednu v Uppsale a trojice byl zatčena poté, co policie dostala upozornění na živý přenos. Muži dostali tresty vězení od šesti do 28 měsíců a musí zaplatit náhradu škody, informoval deník Aftonbladet.

Trojice podle státního zastupitelství přenos šířila v rámci facebookové skupiny, která má kolem 60.000 členů. Znásilnění podle odhadů vidělo kolem dvou tisíc uživatelů sociální sítě.

První z mužů byl odsouzen na dva roky a čtyři měsíce vězení za znásilnění a pomoc při při něm. Druhému z nich byl trest 12 měsíců zkrácen na polovinu, protože při spáchání činu nebyl plnoletý. Poslední z nich stráví ve vězení také šest měsíců, informoval soud v Uppsale.

První dva odsouzení jsou Afghánci ve věku 24 a 18 let. Poslední z trojice byl za kamerou, je mu 24 let, je původem z Afghánistánu a má švédské občanství, uvedla agentura AP.

Témata:  soudy Švédsko znásilnění

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy