Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemám rád Twitter, tvrdil Trump v lednu. Teď ho považuje za hlavní prostředek komunikace

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

Washington - Pokud chce dnes politik zabodovat u voličů, musí využívat sociální sítě. Jak známo, americký prezident Donald Trump si oblíbil twitter, na kterém ho sleduje 28 milionů lidí. Přinášíme vám výběr nejzajímavějších tweetů, které šéf Bílého domu napsal.

Ještě v lednu Trump napsal: "Twitter nemám rád, mám spoustu jiných věcí, které bych mohl dělat. Média jsou ale tak nepoctivá, že twitter je jediný způsob odporu."

"Zítra je v plánu velký den pro národní bezpečnost. Kromě mnoha jiných věcí postavíme zeď!" uvedl 24. ledna v narážce na exekutivní příkaz týkající se migrace.

"Podívejte, co se děje v Evropě, a vlastně v celém světě: jaký binec," napsal v této souvislosti také 29. ledna a o den později svedl problémy na letištích, které vznikly kvůli dekretu, na aerolinky a demonstranty: "Jen 109 lidí z 325.000 bylo zadrženo a vyslýcháno. Velké problémy na letištích byly způsobeny výpadkem počítačů (aerolinek) Delta... protestujícími a slzami senátora (Chucka) Schumera."

"Média vydávající falešné zprávy, jako je The New York Times a televize NBC News, ABC, CBS a CNN, nejsou moji nepřátelé, jsou to nepřátelé amerického lidu," napsal 17. února.

"Arnold Schwarzenegger neodešel z pořadu Apprentice dobrovolně, byl donucen špatnou sledovaností, ne mnou. Smutný konec skvělé show," napsal 4. března, když Schwarzenegger ukončil účinkování v televizní show, v níž jako moderátor vystřídal Trumpa.

"Hrozné! Právě jsem zjistil, že Obama mě nechal odposlouchávat v Trump Tower krátce před (mým) vítězstvím (v prezidentských volbách). Tohle je mccarthismus!" napsal 5. března.

"Navzdory tomu, co jste slyšeli z nepravdivých zpráv, jsem měl s německou kancléřkou Angelou Merkelovou skvělou schůzku. Německo ale dluží NATO ohromné množství peněz a Spojené státy musejí být placeny víc za silnou a velmi drahou obranu, kterou poskytují Německu!" napsal 18. března po setkání s německou kancléřkou.

"Blahopřeji našim skvělým vojákům a vojačkám, že při útoku v Sýrii tak dobře reprezentovali Spojené státy a svět," napsal 8. dubna po úderu Spojených států na syrskou leteckou základnu, z které byl jen několik dnů předtím podle Washingtonu veden útok chemickými zbraněmi na město Chán Šajchún.

Osud twitteru nejistý

Čtvrtletní ztráta společnosti Twitter se meziročně snížila na 61,6 milionu dolarů (1,5 miliardy Kč) ze 79,7 milionu USD a je nižší, než se očekávalo. Měsíční počet aktivních uživatelů sítě vzrostl o šest procent na 328 milionů, což byl nejsilnější nárůst za více než rok.

Slabé výsledky Twitteru, který nikdy nebyl v zisku, vznáší otazníky nad budoucností šéfa firmy Jacka Dorseyho, píše agentur Reuters. Společnost by mohla odkoupit jiná mediální firma, o čemž se na finančních trzích spekuluje od loňského roku. Mezi údajnými zájemci měly být firmy jako Salesforce.com a Walt Disney.

Témata:  Donald Trump USA X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy