Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Potupný masakr: Bojovníky IS přepadla skupina divočáků a dala jim co proto

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Twitter

Kábul – Bojovníci Islámského státu se střetli se vskutku neobvyklým protivníkem – a prohráli. Stádo divokých prasat údajně zabilo tři radikály a zranilo pět dalších. K incidentu došlo podle serveru The Times v Iráku, když se extremisté pokoušeli nedaleko jedné z tamních farem nastražit léčku.

Příslušníci IS se údajně skrývali v rákosí v polích u Hamrinu jihozápadně od Kirkúku. Sheikh Anwar al-Assi, vůdce místního kmene, pro The Times uvedl, že se nejméně osm bojovníků IS skrylo v polích a zřejmě plánovalo útok na místní obyvatele, kteří jsou zapojeni do antiteroristické brigády.

Pak prý na džihádisty zaútočilo stádo rozzuřených divočáků. „Je pravděpodobné, že jejich pohyb vyrušil stádo divokých prasat, která obývají oblast a zdejší kukuřičná pole,“ uvedl kmenový vůdce. Tři příslušníci IS prý útok nepřežili.

Podle  Alsumaria News se poté džihádisté „prasatům pomstili“, jakým způsobem to udělali, však není jasné. Teroristé však údajně tři dny před útokem popravili 25 místních obyvatel.

„Od našich zdrojů víme, že se masakr konal v okrese Hawija. Nebude to poslední masakr IS vůči občanům,“ řekl al-Assi a dodal, že skutečný počet obětí není znám, protože někteří lidé jsou stále pohřešováni.

Témata:  Islámský stát Irák divočáci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy