Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Společnost Amazon za čtvrtletí zvýšila tržby i zisk

Americký dolar (USD)
Americký dolar (USD)
Foto: Pixmac

New York - Hospodářské výsledky internetového obchodu Amazon překonaly očekávání. Zisk v stoupl o 41 procent na 724 milionů dolarů (18 miliard Kč) a tržby se zvýšily o 22,6 procent na 35,71 miliardy USD.

Společnost tak hospodařila s čistým ziskem již osmé čtvrtletí v řadě. Příčinou je především nárůst tržeb v oblasti maloobchodních a cloudových služeb.

Zisk na akcii činil 1,48 dolaru (36,8 Kč). Analytici oslovení agenturou Thomson Reuters I/B/E/S odhadovali jen 1,12 dolaru na akcii.

Amazon oznámil, že plánuje do poloviny roku 2018 postavit nové sklady a vytvoří více než 130.000 pracovních míst na plný a částečný úvazek.

Amazon v roce 2013 otevřel centrum vráceného zboží v Dobrovízi u Prahy a předloni tam spustila provoz svého prvního distribučního centra v České republice. V obou centrech pracuje dohromady zhruba 3300 lidí.

Témata:  Amazon ekonomika USD (americký dolar)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy