Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu byl odsouzen český občan. Za pašování drog si má odsedět 6,5 roku

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Berlín - Soud v Drážďanech ve čtvrtek odsoudil devětačtyřicetiletého Čecha původem z Teplic. Muž si za pašování drog odsedí šest a půl roku.

Čech do Německa dopravil loni celkem nejméně 41 kilogramů metamfetaminu, sdělil dnes ČTK mluvčí soudu Thomas Ziegler. Aleš B., který se k činu přiznal, pašoval při každém přejezdu hranice vždy kilogram nebo dva drogy, která je Německu známá jako crystal.

Během celkem asi třiceti cest dopravil například balíčky s drogou třeba do Lipska, Halle, Coswigu nebo Wittenbergu. Za propašování kilogramu drogy dostával 1000 eur (26.930 korun), za cestu s dvěma kilogramy 1500 eur (40.390 korun).

Podle odhadů médií Čech do Německa propašoval drogy asi za tři miliony eur (téměř 81 milionů korun). Pokud by u soudu nespolupracoval a nepodal informace i o svých spolupachatelích, hrozilo by mu až 14 let vězení. S přísunem metamfetaminu přes česko-německou hranici bojují německé úřady dlouhodobě.

Témata:  Německo drogy Češi soudy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy