Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud chtěl policistům zasahujícím proti Sudků uložit podmínky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policistům z místního oddělení na Malé Straně, kteří v létě 2016 zasahovali proti Michelle Sudků poté, co se pokusila uškrtit zákaznici kavárny, chtěl původně soud trestním příkazem uložit podmíněné tresty. Kauza se bude opět projednávat 25. května, tentokrát ovšem v hlavním líčení. Státní zastupitelství totiž proti rozhodnutí podalo odpor.

Případ bude projednávat soudkyně Helena Králová. "Odpor podalo státní zastupitelství, čímž je trestní příkaz zrušen a ve věci bude nařízeno hlavní líčení. Původně byly trestním příkazem obviněným uloženy podmíněně odložené tresty," uvedla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavla Hájková. Doplnila, že oběma policistům chtěl soud uložit roční podmínku s tříletým odkladem.

Dva policisté čelí obžalobě ze zneužití pravomoci kvůli incidentu, který se odehrál loni 5. července v kavárně na Újezdě v Praze. Sudků se tam pokusila uškrtit zákaznici. Dívka se ale bránila a podařilo se jí přivolat pomoc.

Zasahující policisté nechali útočnici převézt do Psychiatrické nemocnice v Bohnicích, lékařům ale informace o útoku nepředali. Sudků po dvou týdnech z nemocnice propustili, v ten samý den zabila nakupující v obchodním centru.

Postup nemocnice vyšetřovala komise, podle které lékaři nepochybili. Mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová ale v březnu uvedla, že události v léčebně prověřuje Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 8 pro podezření z nepřekažení trestného činu.

Témata:  Policie ČR Praha soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy