reklama

Údajně to vyplývá ze svědectví, které v úterý předložili žalobci jako nový důkaz. Kvůli němu byl na dnešek odročen v Jihoafrické republice proces, v němž Krejčíř s dalšími čtyřmi lidmi čelí obžalobě z vraždě podnikatele libanonského původu Sama Issy.

Lucky Mokwen tvrdí, že Krejčíř požádal v jeho přítomnosti kolegu, aby mu zařídil obchodní schůzku s miliardářem Motsepem. "Záměr byl sblížit se s ním, abychom ho pak mohli unést, přinutit zaplatit výkupné a pak ho zabít," uvedl Mokwena.

Dále prohlásil, že ho Krejčíř požádal, aby se vloupal do domu podnikatele Issy v Bedfordview, vykradl ho a zabil. Mokwena provedl jen loupež, z domu ukradl mimo jiné peníze a dvě kila kokainu, ale vraždu odmítl. Za několik dní byl Issa zabit.

Issa, přezdívaný Black Sam (Černý Sam) nebo Cripple Sam (Mrzák Sam), byl považován za Krejčířova pobočníka. Prokurátor Lawrence Gcaba podle The Star tvrdí, že Krejčíř mu dlužil peníze a raději ho dal zavraždit, než aby mu je musel vracet. Uprchlý český podnikatel se brání, že Issu nezabil a že má na dobu vraždy alibi, neboť byl až do rána v baru.