Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump pozval do Bílého domu premiéry Thajska a Singapuru

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump pozval na návštěvu do Bílého domu premiéry Thajska a Singapuru. Informovala o tom agentura Reuters.

Po filipínském prezidentovi Rodrigovi Duteretovi jsou thajský premiér Prajutch Čan-Oča a singapurský premiér Lee Hsien Loong dalšími představiteli východoasijských zemí, které Trump v posledních dnech pozval na návštěvu USA. Kdy by se měly schůzky uskutečnit, Bílý dům neupřesnil.

Bývalý generál a současný předseda thajské vlády Prajutch Čan-Oča je představitelem vojenské junty, která se chopila moci v roce 2014 v rámci krize, jež nastala po rezignaci premiérky Jinglak Šinavatrové.

Na počátku dubna thajský král podepsal novou ústavu země, kterou prosadila právě vládnoucí junta ve snaze zklidnit situaci v zemi. Podle kritiků si ale jejím prostřednictvím chce upevnit moc a omezit demokracii.

Témata:  Donald Trump USA Thajsko Singapur

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy