Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britští konzervativci ztrácejí náskok před labouristy

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Britští konzervativci premiérky Theresy Mayové před předčasnými volbami ztrácejí i podle dalšího průzkumu veřejného mínění náskok nad opozičními labouristy.

Před předčasnými volbami, které budou v červnu, vedou o 19 procentních bodů, což je o tři body méně než o předchozím víkendu, uvedl dnes podle agentury Reuters výzkumný ústav ICM.

Liberální demokraté by podle tohoto průzkumu, provedeného u více než 2000 lidí od 26. do 28. dubna, získali devět procent hlasů a protievropská Strana nezávislosti Spojeného království (UKIP) osm procent.

I jiné průzkumy z posledních dnů naznačují, že se rozdíl mezi oběma hlavními stranami snižuje, i když je stále přece jen značný.

Premiérka Mayová minulý měsíc oznámila, že navrhne uspořádat na 8. června předčasné volby. Parlament její návrh následně schválil.

Předsedkyně vlády nutnost hlasování o novém složení parlamentu zdůvodnila nejednotou ohledně takzvaného brexitu v zákonodárném sboru.

Témata:  Velká Británie volby ve Velké Británii Theresa Mayová

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy