Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pákistánská armáda zabila 50 členů afghánských sil

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Chaman (Pákistán) - Pákistánské jednotky při pohraničních střetech zabily kolem 50 členů afghánských bezpečnostních sil. Podle agentury AP to dnes uvedla pákistánská armáda, která hlásí dva mrtvé a devět zraněných vojáků.

Boje se odehrály poblíž hraničního přechodu Chaman v provincii Balúčistán na jihozápadě Pákistánu. Jednotky obou zemí se v oblasti střetávají již od pátku. Pákistánská armáda oznámila i zničení nejméně pěti afghánských kontrolních stanovišť.

Islámábád tvrdí, že přestřelce předcházela palba afghánských sil na pákistánské úředníky a vojáky, kteří je doprovázeli. Při tomto incidentu prý Afghánci zabili devět civilistů a dalších 42 zranili. Mezi těmito oběťmi jsou údajně i ženy a děti.

Obě země se pravidelně vzájemně obviňují, že poskytují útočiště protipákistánským, respektive protiafghánským povstalcům. Jak Islámábád, tak Kábul tato podezření odmítají.

Témata:  Pákistán Afghanistán

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy