Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak to chodí v německých ubytovnách pro migranty? Bývalý zaměstnanec promluvil

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín – Organizované arabské zločinecké gangy se v azylových střediscích v Berlíně pokouší rekrutovat mezi migranty nové dealery drog, jiné obyvatele se pak pokouší vydírat. Informují o tom německá média.

Andreas Meyer, bývalý zaměstnanec jednoho z přistěhovaleckých center v Berlíně, tvrdí, že v noci u center zastavují limuzíny s arabskými zločinci, kteří zaměstnávají mladé běžence ve věku 18 až 20 let. Ti se pak zapojují do obchodu s drogami. Jeho slova přinesl list Die Zeit.

Meyer řekl, že jednání mezi gangstery a migranty trvají asi půl hodiny a migranti pak dostávají drogy jako marihuana nebo heroin, které jsou určeny k dalšímu prodeji. Média o otázce nechtějí mluvit, tvrdí.

Benjamin Jendro z berlínské policejní unie souhlasí s Meyerem a říká: „Mladí uprchlíci tady nemají nikdo, kdo by je zastavil. Vidí vrstevníky, kteří se prohání v Audi Q8 a slyší, jak snadné je se k němu dostat - a chtějí to taky. Nemůžete jim to mít za zlé.“

Gangy najímají migranty také proto, že nemají dřívější záznamy o trestné činnosti v Německu a v případě, že jsou nezletilí, nemohou být postaveni před soud pro dospělé. „U [arabských] gangů neexistuje žádné riziko,“ řekl Jendro s tím, že většina přistěhovalců nikdy nebude uvedena do vnitřního kruhu organizací. Dokonce i když policie migranty chytí, nedokáží orgánům poskytnout žádné relevantní informace.

Arabské gangy také podle médií podnikají v oblasti ubytovávání migrantů, často nafukují ceny a běžence vydírají. Gangy berou peníze i od migrantů, kteří nežijí v obytných prostorech. Organizovaní zločinci nejsou jediní, kdo se snaží působit v azylových domech – mnozí již varovali před radikálními islamistickými salafisty, kteří tato zařízení navštěvují pod maskou charitativní činnosti. Německý investigativní novinář Shams Ul-Haq tvrdí, že islámský radikalismus je hojný v azylových domech po celém Německu.

Témata:  Německo uprchlíci arab

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy