Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli Trumpovi dál klesá kurz dolaru

Americký dolar (USD)
Americký dolar (USD)
Foto: Pixmac

New York – Na nejnovější dění kolem amerického prezidenta Donalda Trumpa reaguje také dolar, který výrazně oslabil. Obchodníci nyní ztrácejí důvěru v Trumpovu schopnost prosadit slibované investice do infrastruktury a snižování daní. 

Dolar dnes zůstal pod tlakem kvůli spekulacím o možnosti předčasného odchodu Trumpa z funkce. Euro se vůči dolaru vyšplhalo až na 1,1129 USD, tedy na nejvyšší úroveň od 9. listopadu. Vůči japonskému jenu dnes dolar klesl na dvoutýdenní minimum a vůči švýcarskému franku se propadl dokonce na šestiměsíční minimum.

Deník The New York Times v úterý uvedl, že Trump chtěl po odvolaném šéfovi Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamesovi Comeym, aby zastavil vyšetřování bývalého bezpečnostního poradce Bílého domu Michaela Flynna, který odstoupil kvůli nejasným vazbám na Rusko.

To podpořilo spekulace, že Trump by mohl čelit procesu impeachmentu, tedy ústavní žalobě, jež by mohla vést k jeho odvolání. Očekávání, že Trump by skutečně mohl čelit procesu impeachmentu, jsou však omezená, napsala agentura Reuters.

Témata:  Donald Trump USA USD (americký dolar)

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy