Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horor v New Yorku! Do davu lidí na Time Square najelo auto, na místě jsou mrtví

V New Yorku najelo auto do chodců: jeden mrtvý a 19 zraněných
V New Yorku najelo auto do chodců: jeden mrtvý a 19 zraněných
Foto: ČTK/Profimedia

New York - Rychle jedoucí osobní automobil dnes najel do chodců na newyorském náměstí Times Square. Policie podle televize CBS News incident nepovažuje za teroristický čin. Bilance nehody je jeden mrtvý a dvanáct zraněných. Policie řidiče vozu zadržela.

Příčina incidentu známa není, svědci nicméně hovořili o tom, že vše vypadalo jako záměrný čin. CBS News zveřejnila video, na kterém několik policistů na Times Square odvádí mladého muže do policejního auta. Podle zmíněné zpravodajské televizní stanice to byl řidič havarovaného vozidla.

Newyorští hasiči na twitteru oznámili, že registrují 13 zraněných. Podle médií jeden člověk zraněním podlehl.

Svědkové okamžitě po incidentu zveřejnili fotografie a videa z místa události. Na snímcích je několik lidí, kteří leží na zemi se zraněními. Na několika fotkách je i automobil, který podle všeho do davu najel a který následně skončil na kovových sloupcích chránících část chodníku.

Témata:  auto najelo do davu v New Yorku New York

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy