Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Norskému expolicistovi hrozí za pašování hašiše 21 let

Oslo
Oslo
Foto: Pixabay

Oslo - Norská prokuratura dnes požádala o nejvyšší trest, tedy odnětí svobody na 21 let, pro bývalého policistu obviněného z vážné korupce a z toho, že se podílel na propašování takřka 14 tun hašiše

Bývalý policista pověřený bojem proti organizovanému zločinu Eirik Jensen je podezřelý z toho, že dlouhé roky táhl za jeden provaz se slavným překupníkem drog, "hašišovým baronem" Gjermundem Cappelenem (50). Šedesátiletý Jensen obvinění popírá.

Obžaloba tvrdí, že bývalý policista výměnou za 2,45 milionu švédských korun (6,63 milionu Kč) překupníkovi v letech 2004 až 2013 pomohl do Norska propašovat 13,9 tuny hašiše.

Opírá se o svědectví Cappelena - ten byl zatčen pro obchod s drogami a policistu vyšetřovatelům udal v naději, že tak dosáhne snížení trestu. Ve čtvrtek prokuratura v jeho případě požádala o trest vězení na 18 let.

Témata:  Norsko policie Norsko drogy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy