Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konzervativci i labouristé kvůli výbuchu v Manchesteru přeruší předvolební kampaň

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Britská Konzervativní strana premiérky Theresy Mayové a Labouristická strana Jeremyho Corbyna pozastavují předvolební kampaň v reakci na explozi v Manchesteru, při které zemřelo nejméně 19 lidí.

Mayová dnes uvedla, že úřady se snaží zjistit podrobnosti ohledně výbuchu, ke kterému podle ní policie přistupuje jako k "otřesnému teroristickému útoku".

"Hovořil jsem s premiérkou (Mayovou) a shodli jsme se, že veškeré celostátní akce před všeobecnými volbami budou zrušeny až do odvolání," uvedl Corbyn. Předčasné hlasování se v zemi uskuteční 8. června.

K dvěma největším britským politickým stranám se přidali také menší liberální demokraté a skotští nacionalisté.

Exploze, která si kromě 19 mrtvých vyžádala také zhruba pět desítek zraněných, nastala při pondělním koncertu americké zpěvačky Ariany Grande.

Témata:  Velká Británie volby ve Velké Británii Konzervativní strana (Spojené království) Labouristická strana Theresa Mayová Jeremy Corbyn

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy