Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Studenti se vzbouřili proti testu z angličtiny, vadilo jim mumlání prince Harryho

Princ Harry
Princ Harry
Foto: Reprofoto YouTube

Düsseldorf - Studenti v Severním Porýní-Vestfálsko si vydupali změnu společné závěrečné zkoušky z angličtiny. Vadila jim nekvalitní nahrávka, na které údajně princ Harryho nesrozumitelně mumlal. Test pokládali za příliš těžký i učitelé.

Studenti desátých tříd reálných a obecných škol v nejlidnatější německé zemi považovali test z angličtiny za příliš těžký. Po internetové petici, kterou podepsalo přes 43 tisíc podporovatelů, nechaly školské úřady přehodnotit už udělené známky. Dario Schramm (16) přitom petici spustil teprve minulý čtvrtek.

Žáci dostali za úkol na základě poslechu interpretovat obsah projevu o AIDS, který princ Harry pronesl v jednom lesothském dětském centru v roce 2015. Podle Schramma bylo na nahrávce slyšet v pozadí silný hluk.

Závěrečná zkouška, kterou v Německu skládají někteří 16letí studenti, je velmi důležitá. Známky totiž mohou rozhodnout o tom, na jakou školu postoupí. "Někteří studenti byli krajně rozhořčení, někteří plakali a byli obrovsky zklamaní," uvedl podle BBC ředitel düsseldorfské reálné školy Anny Frankové Bernd Hinke.

Studenti si také stěžovali na jednu otázku týkající se apartheidu, slovíčka prý byla příliš obtížná.

Témata:  Německo studenti jazyky Princ Harry

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy