Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předvolební kampaň v Británii bude znovu zahájena na konci týdne, zastavil ji útok v Manchesteru

Londýn, Tower Bridge
Londýn, Tower Bridge
Foto: Petr Hlawiczka, EuroZprávy.cz

Londýn – Na konci pracovního týdne obnoví britské politické strany předvolební kampaň. Ta byla přerušena v úterý kvůli teroristickému útoku v Manchesteru, při kterém atentátník zabil po koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové 22 lidí i sám sebe.

Nacionalistická Strana nezávislosti Spojeného království (UKIP) tak učiní ve čtvrtek, labouristé a vládní konzervativci týž den na lokální úrovni a pak v pátek na celonárodní.

„Všichni jsme zděšení hroznými událostmi, které se staly v Manchesteru," uvedl předseda UKIP Paul Nuttall. Dodal ale, že není možné nechat se zastrašit nebo „dovolit, aby ti, kteří nám chtějí ublížit, zničili náš způsob života“.

Nejlepším způsobem, jak se postavit teroristům je podle něj „zajistit pokračování demokratického procesu", a strana proto ve čtvrtek představí svůj volební program. Původně měla v plánu ho představit už dnes.

O obnově kampaně labouristů napsal dnes na svém webu list The Independent. O plánech konzervativců informovala agentura Reuters s odvoláním na jednoho jejich mluvčího. Obě velké strany již své předvolebné programy představily.

Témata:  Velká Británie UKIP Konzervativní strana (Spojené království) Labouristická strana

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.