Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terorista z Manchesteru před útokem volal matce

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Tripolis - Manchesterský sebevražedný útočník Salman Abedi (v arabském přepisu Salmán Abádí) několik hodin před atentátem telefonoval své matce a žádal ji o odpuštění.

Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na mluvčího libyjských zvláštních policejních sil Ahmad bin Salám. Abedi se s matkou loučil, tvrdí mluvčí.

Bin Salám potvrdil, že matka 22letého Salmana a tři z jeho sourozenců byli v Libyi předvoláni k výslechu. Abediův bratr Hashem (Haším) a jeho otec byli v Tripolisu ve středu zatčeni.

Žena vyšetřovatelům řekla, že její syn z Libye odcestoval pouhé čtyři dny před pondělním atentátem a pak jí zavolal v den jeho spáchání.

"Loučil se," řekl bin Salám. Libyjští vyšetřovatelé se na základě výpovědi atentátníkova mladšího bratra domnívají, že "atentátník jednal sám". Podle bin Saláma Hashem vyšetřovatelům řekl, že Salman se naučil vyrábět výbušniny na internetu a chtěl se přičinit o "vítězství Islámského státu".

Témata:  Velká Británie Salman Abedi výbuch v aréně v Manchesteru

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy