Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf americké diplomacie odsoudil úniky informací o atentátu v Manchesteru

Rex Tillerson
Rex Tillerson
Foto: greatagain.gov

Londýn - Šéf americké diplomacie Rex Tillerson se dnes v Londýně sešel se svým britským protějškem Borisem Johnsonem. Hovořili o pondělním teroristickém útoku v Manchesteru a následném úniku citlivých informací do amerických médií.

"Srdce jsou zlomená napříč Amerikou," řekl Tillerson k atentátu v multifunkční hale v Manchesteru, který si vyžádal 22 mrtvých a 116 zraněných z řad návštěvníků koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové.

Po pondělním atentátu unikla do amerických médií prostřednictvím amerických tajných služeb například totožnost předpokládaného atentátníka Salmana Abediho či fotografie částí důmyslné bomby z místa činu v multifunkční manchesterské hale.

"Přebíráme za to plnou odpovědnost a samozřejmě litujeme, že se to stalo," řekl dnes Tillerson. Úniky odsoudil, zároveň ale vyjádřil přesvědčení, že "zvláštní partnerství" Británie a USA neohrozí.

Britská policie ve čtvrtek na necelých 24 hodin přerušila výměnu informací s americkými tajnými službami. Šéf britského protiteroristického policejního útvaru Mark Rowley dnes ale uvedl, že Spojené státy poskytly Británii "nové záruky", a spolupráce proto byla obnovena.

Témata:  Velká Británie výbuch v aréně v Manchesteru Rex Tillerson USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy