Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž nadával muslimkám ve vlaku. Dva muže, kteří se jich zastali, ubodal

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Portland - Američan (35) v příměstském vlaku v Portlandu na západě USA urážel dvě mladé muslimské ženy. Pak ubodal dva cestující, kteří se žen zastali. Policie útočníka krátce po činu zadržela.

Dvě mladé muslimky, z nichž jedna měla na hlavě šátek, obtěžoval Jeremy Joseph Christian v pátek odpoledne místního času ve vlaku v Portlandu. Podle svědků na dívky křičel, že by všichni muslimové měli zemřít, protože léta zabíjejí křesťany.

Dva cestující, kteří se žen zastali, pobodal Christian tak vážně, že jeden z nich zemřel na místě a druhý po převozu do nemocnice. Další muž utrpěl lehká zranění. Podle agentury AP byl útočník v minulosti trestaný kvůli loupeži a únosu.

Rada americko-islámských vyzvala amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby se postavil proti islamofobii. Zároveň ho obvinila, že rostoucí nenávist vůči muslimům souvisí s jeho výroky.

Témata:  USA muslimové Donald Trump policie USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy