Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vězni v Chicagu si mohou objednat pizzu, pečou ji sami. Zájem je obrovský

Vězení, ilustrační fotografie
Vězení, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Chicago - Trestanci v chicagském vězení Cook County Jail v peci přímo ve vězení pečou pizzu, na jejíž výrobu dohlíží italský kuchař. Vyjde na necelých sedm dolarů (167 Kč) a mezi vězni je o ni nebývalý zájem.

S nápadem vyrábět ve vězení pizzu přišel místní šerif Tom Dart. Cílem iniciativy je polidštit podmínky za mřížemi a pomoci trestancům získat zkušenosti, které se jim mohou hodit po jejich propuštění.

Není to však poprvé, co se pizza podává za mřížemi. Trestanci v několika věznicích v USA mají povoleno objednávat si jídlo z nedalekých restaurací. V jednom vězení ve státě Massachusetts vězni pečou pizzu, kterou si dozorci mohou koupit a odnést domů.

Šerif Dart však jako první ve vězení zaměstnal italského kuchaře, který dohlíží na výrobu pizzy v peci za 16.000 dolarů. Ještě horkou pizzu přímo do cel zákazníků donášejí trestanci. Týdně se prý upeče až několik set kusů.

Témata:  věznice zajímavosti USA jídlo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy