Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letoun Elvise Presleyho se v aukci prodal za pouhých 430.000 dolarů

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Los Angeles - Soukromý letoun krále rockenrolu Elvise Presleyho se v sobotu v aukci v Kalifornii prodal za 430.000 dolarů (asi 10,1 milionu korun). Sedačky jsou potažené červeným sametem a na zemi je červený koberec. Umyvadlo je z mramoru a nad ním jsou pozlacená světla.

Oranžový letoun Lockheed Jetstar stál přes 30 let na ranveji v Novém Mexiku, kde se stal turistickou atrakcí. Nemá sice motor a vyžaduje celkovou rekonstrukci, duch Elvise Presleyho je v něm však stále přítomný. Přesto se tento letoun z roku 1962 prodal dost pod odhadní cenou. Očekávalo se, že se vydraží za dva až tři miliony dolarů. Jméno nového majitele aukční síň nesdělila.

Další letouny, které před více než 40 lety používal rockenrolový král a jeho rodina, jsou nyní vystaveny v Memphisu ve státě Tennessee v Elvisově muzeu v Gracelandu. To bývalo hudebníkovým venkovským sídlem.

I tyto letouny, pojmenované Lisa Marie (po Elvisově dceři) a Hound Dog II, měly jít do dražby. Po protestu hudebníkových fanoušků však zůstaly v muzeu v Gracelandu. To patří k nejnavštěvovanějším budovám v USA, každý rok do něj zavítá přes 650.000 Elvisových fanoušků.

Témata:  Elvis Presley aukce letectví a letadla USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 16:59

Asii zasáhlo extrémní počasí. Teploty zabíjí desítky lidí

Thajské úřady varovaly ve čtvrtek před novou vlnou veder, v důsledku kterých v této zemi přišlo od začátku roku o život už nejméně 30 lidí. Podle agentury AP se extrémní vedra očekávají v metropoli Bangkok, ale také na severu a severovýchodě země. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy