Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mnoho z úniků vycházejících z Bílého domu jsou vymyšlené lži vytvořené médii, zuří Trump

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - List The Washington Post v sobotu uvedl, že Jared Kushner počátkem prosince žádal ruského velvyslance v USA Sergeje Kisljaka o zřízení tajného komunikačního kanálu s Kremlem. Americký prezident Donald Trump, Kushnerův tchán, na to dnes reagoval další nevybíravou kritikou médií.

"Mnoho z úniků vycházejících z Bílého domu jsou vymyšlené lži vytvořené médii, která zveřejňují falešné zprávy," uvedl Trump na twitteru.

"Kdykoli vidíte v médiích, která šíří falešné zprávy, slova 'zdroje tvrdí' a neuvádějí jména... je velmi pravděpodobné, že tyto zdroje neexistují, ale jsou vymyšlené pisateli falešných zpráv. Falešné zprávy jsou nepřítelem!" dodal prezident na sociální síti.

Trump se po devíti dnech strávených na Blízkém východě a v Evropě na první zahraniční cestě v prezidentské funkci vrátil do Washingtonu, kde ale podle agentury Reuters čelí dalším otázkám kvůli stykům členů svého volebního týmu s ruským velvyslancem Kisljakem.

Podle listu The New York Times chce Trump kvůli tomu zřídit krizové centrum, takzvaný "war room" (válečný pokoj), které by se zabývalo právním a politickým bojem proti tlaku médií kvůli údajným kontaktům jeho týmu s Ruskem.

List The Washington Post v sobotu uvedl, že Kisljak svým nadřízeným řekl, že Kushner navrhl k diskusím přes tajný kanál využívat ruské diplomatické prostory ve Spojených státech. Očividně tím chtěl plánovaný komunikační kanál uchránit před možným sledováním. Velvyslanec Kisljak byl Kushnerovým byl prý návrhem na zřízení tajného kanálu překvapen a předal tuto informaci Kremlu. List neupřesnil, co se s Kushnerovým nápadem stalo dál.

Témata:  Donald Trump The Washington Post USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy