Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Erotické pomůcky jen na předpis? Politik přišel s velmi neobvyklým návrhem

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Petrohrad - Erotické pomůcky by měly být zařazeny mezi zdravotnický materiál a vydávány by měly být pouze na předpis za účelem léčby pohlavních úchylek. Ministerstvu zdravotnictví to dnes navrhl ruský poslanec Vitalij Milonov.

Petrohradský zastupitel, považovaný za ikonu ruských pravoslavných fanatiků a ultrakonzervativců, chce tak podle agentury Interfax bojovat proti nezdravému zájmu spoluobčanů o sex.

Ministerstvo zdravotnictví by podle něj mělo zařadit erotické pomůcky do kategorie léčiv a zdravotnického materiálu. Prodávaly by se na předpis a způsob jejich užití by se „výhradně řídil pokyny lékaře". Současná úprava, kdy je zboží tohoto druhu ve volné distribuci, je podle Milonova projevem nezdravého zájmu o sex a provokuje obyvatelstvo k úchylnému jednání.

V žádosti adresované ministryni zdravotnictví Veronice Skvorcovové zvlášť upozorňuje, že nežádá úplný zákaz erotických pomůcek. "Návrh počítá s případy, kdy je jejich využití podle lékařského nálezu nezbytné pro korekci sexuálních úchylek," uvedl Milonov.

V Rusku je politik známý jako iniciátor zákona o zákazu propagace homosexuality mezi mládeží, který se stal v roce 2013 v Rusku navzdory kritice z domova i ze zahraničí federálním zákonem. Od těch dob poslanec vládní strany Jednotné Rusko zásobuje novináře a politiky kontroverzními návrhy.

Chtěl už zakázat výuky Darwinovy teorie o původu druhů, navrhoval zřízení kozácké mravnostní policie nebo táborů pro bezdomovce, chtěl omezit přístup dětí na internet nebo testovat pedagogy, zda nemají sklony k pedofilii.

Témata:  Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy