Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump zmátl celý svět, na twitteru použil podivné slovo

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Americký prezident Donald Trump na twitteru použil záhadné slovo "covfefe". Uživatelé sociální sítě si nad ním lámali hlavu. Podle slovníku Urban dictionary se covfefe používá, když dojdou slova nebo když je člověk znaven dalším vysvětlováním svých myšlenek.

"Navzdory neustálému negativnímu zpravodajskému covfefe," napsal Trump v půlnočním tweetu. Je očividné, že větu nedokončil a s překlepem předčasně zveřejnil, proto lidé začali okamžitě řešit, o čem chtěl Trump psát.

Lidé spekulují, že covfefe by mohlo být heslem k odpálení amerických jaderných zbraní, jiní se pak s odkazem na údajné ruské vměšování do amerických voleb domnívají, že slovo bude mít souvislost s Moskvou, případně bude mít význam v ruštině.

Americký režisér Zach Braff je podobně jako řada jiných lidí přesvědčen, že ačkoli covfefe ve slovnících anglického jazyka není, Trumpův mluvčí Sean Spicer slovo bude z celého srdce obhajovat. "Nejenže covfefe je slovem, je také nejskvělejším slovem, jaké kdy bylo vysloveno," napsal Braff, jak si představuje očekávané Spicerovo prohlášení.

Podnikavci si mezitím zakoupili internetovou doménu Covfefe.com, na které jsou k mání reklamní předměty s upraveným Trumpovým volebním heslem Make America Great Again (Učiňme Ameriku opět skvělou), které nyní zní Make Covfefe Great Again.

"Kdo dokáže zjistit, co je skutečný význam covfefe??? Užijte si to!" napsal prezident v novém tweetu.

Témata:  Donald Trump X (dříve Twitter) jazyky

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.