Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Píseň kritizující Mayovou ovládl Británii, BBC ji odmítla odvysílat

Theresa Mayová autor: DFID
Theresa Mayová autor: DFID
Foto: Wikimedia Commons

Londýn - Píseň obviňující britskou premiérku Theresu Mayovou z předvolebního lhaní ovládla tamní hudební žebříčky. Kvůli její povaze ji ale veřejnoprávní BBC odmítla odvysílat.

Píseň obviňující britskou premiérku Theresu Mayovou z předvolebního lhaní a kritizující rozpočtové škrty její konzervativní vlády se dnes přes bojkot mainstreamových rádií včetně BBC umístila čtvrtá v britském týdenním žebříčku singlů.

Píseň s chytlavým refrénem nazvaná Liar Liar GE2017 skupiny Captain SKA za uplynulý týden zaznamenala 10,6 milionu poslechů a 59.000 stažení. Na internetovém obchodě Amazon je píseň nejstahovanější v Británii a na žebříčku iTunes v Británii je druhá, uvedla agentura AFP.

Před londýnským ústředím BBC dnes protestovaly desítky lidí kvůli rozhodnutí stanice píseň nehrát. BBC se hájí tím, že kdyby song pustila do éteru, porušila by svá pravidla o nestrannosti. Podobně dříve nehrála například God Save The Queen od punkové kapely Sex Pistols.

Refrén písně, složené z projevů Mayové, zní "je to lhářka, lhářka, ne nedá se jí věřit, ne ne ne ne". V jednom z proslovů Mayová ujišťuje, že nevyhlásí předčasné volby, což se ale nakonec stalo. Voliči půjdou k urnám 8. června.

Témata:  Velká Británie hudba Theresa Mayová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 11:40

Izraelská armáda se dopouští válečných zločinů? Nové nálezy vyvolaly podezření

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy