Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanadská vražedkyně Homolková nebude působit jako dobrovolnice ve školce

Kanada, Vancouver
Kanada, Vancouver
Foto: Pixabay

Montreal - Známá kanadská vražedkyně s českými kořeny Karla Homolková nebude smět nadále působit jako dobrovolnice ve školce v Montrealu.

Vedení instituce o tom rozhodlo poté, co zpráva o jejím angažmá u dětí vyvolala protesty rodičů a pobouření v celé zemi, napsal zpravodajský server BBC News.

Nyní sedmačtyřicetiletá dcera českého emigranta byla v roce 1993 odsouzena na 12 let vězení za podíl na znásilnění a vraždě dvou dívek. Její trest byl relativně mírný, neboť slíbila obžalobě, že bude vypovídat proti spolupachateli, kterým byl její tehdejší manžel Paul Bernardo.

Homolková tvrdila, že Bernardo ji ke spoluúčasti na zločinech donutil násilím a vydíráním. K dohodě s obžalobou výměnou za nižší trest ale došlo ještě před objevením klíčových videozáznamů, na nichž je patrné, že Homolková byla aktivní účastnicí vražd.

Bernardo byl později usvědčen, že spolu Homolkovou v roce 1991 a 1992 postupně unesl, delší dobu pohlavně zneužíval a poté zavraždil dvě studentky, kterým bylo 14 a 15 let. Odsouzen byl na doživotí. Homolková také hrála roli ve znásilnění a vraždě své patnáctileté sestry v roce 1990.

Témata:  Kanada Karla Homolková

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.