Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu pokračuje festival, který kvůli hrozbě policie rozpustila

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Nürburg (Německo) - Oblíbený rockový festival v západoněmeckém Nürburgu přerušený v pátek kvůli teroristické hrozbě může pokračovat. Hrozba se nepotvrdila, uvedli dnes organizátoři.

Policie upřesnila, že v pátek byly v sousedním Hesensku zatčeny tři osoby napojené na radikální salafistické hnutí, které byly najaté jako pomocníci na akci a mohly se tak v areálu volně pohybovat. Trojice byla dnes propuštěna.

Mezi zadrženými byla podle policie "nejméně jedna osoba, která není německého původu a která je policii známa v souvislosti s islámským terorismem".

Policejní zdroj řekl agentuře AFP, že policie dějiště festivalu v areálu automobilového závodního okruhu Nürburgring prohledala, ale nic podezřelého nenašla. Festival proto bude od 13:30 SELČ znovu přístupný.

Ministr vnitra spolkové země Porýní-Falc Roger Lewentz v pátek uvedl, že přerušit akci bylo nutné. Dnes dopoledne rozhodnutí hájil s tím, že nebylo možné vyloučit zvýšené nebezpečí pro veřejnost. "Nemohli jsme nic riskovat," dodal Lewentz.

Témata:  Německo festivaly

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy