Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obyvatelé Londýna nabízeli lidem po útoku přístřeší a odvoz

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Londýňané během sobotního útoku prokázali solidaritu a laskavost. Lidé zvali k sobě lidi, kteří se nemohli dostat domů, a útočiště poskytovaly i hospody i svatostánky.

Do pomoci se zapojili i taxikáři, dávali lidem jízdy zdarma. Informoval o tom dnes zpravodajský web BBC.

Útok se odehrál na mostě přes řeku Temži a v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market. Na most London Bridge nejdřív vjela bílá dodávka vysokou rychlostí na chodník a srazila několik pěších.

Útočníci pak pokračovali v jízdě až k tržišti Borough Market, které je plné restaurací a barů. Tam teroristé vystoupili a napadali lidi noži s dlouhou čepelí. Na Borough Market pak teroristy zastřelila policie.

Na sociálních sítích se krátce po útoku začal šířit hashtag #SofaForLondon (#PohovkaProLondýn), prostřednictvím kterého Londýňané nabízeli lidem v nouzi nocleh, šálek čaje, či možnost si popovídat. Anthony J. Myers prostřednictvím hashtagu lidem "nabízel čaj, octové brambůrky a pohodlné polštáře", uvedla BBC.

Kamarádky Holly Robinsonová a Mary Lynchová nabídly lidem, že mohou přijít k nim domů, pokud nemají kam jít. Útočiště u nich získal dvaadvacetiletý George Moss, který se nemohl dostat domů, protože cestu mu blokovaly policejní vozy. Taxikáři lidem nabízeli odvoz zdarma.

Témata:  Velká Británie Londýn teroristické útoky v Londýně

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy