Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie prohledala pojišťovnufrancouzského ministra Ferranda

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Francouzská policie dnes prohledala sídlo zdravotní pojišťovny Mutuelles de Bretagne. Razie se uskutečnila v souvislosti s vyšetřováním ministra pro územní soudržnost Richarda Ferranda.

Ferrand, který patří mezi přední muže francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, je podezřelý z porušení pravidel pojišťovnictví, z majetkových trestných činů a z nepoctivého jednání.

Francouzská prokuratura zahájila předběžné vyšetřování ministra v pátek. Podle satirického týdeníku Le Canard enchaîné Ferrand jako ředitel pojišťovny umožnil v roce 2011 manželce svého právníka Sandrine Doucenové realizovat výnosný obchod s komerčním prostorem, který pojišťovna pronajímala.

Obvinění proti Ferrandovi přišla v den, kdy francouzský ministr spravedlnosti François Bayrou představil návrh zákona o morálce a etice v politice. Vláda v něm chce zakázat ministrům a poslancům zaměstnávat členy rodiny. "Takové věci by se nestávaly, kdyby zákon již platil," řekl dnes Bayrou v rozhovoru pro televizi BFM.

Vyšetřování ministra se odehrává několik dní před francouzskými parlamentními volbami, ve kterých se rozhodne, zda Macronovo hnutí Republika v pohybu získá kontrolu nad parlamentem.

Témata:  Francie policie Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy