Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Od útoku v Berlíně uplynulo půl roku: Zranění jsou stále v šoku, někteří stále zůstávají v nemocnici

Útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016)
Útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016)
Foto: Reprofoto DailyMail

Berlín - Od teroristického útoku na vánočních trzích v Berlíně uplyne za několik dní půl roku. Pro některé to ale znamená, že za sebou budou mít šest měsíců strávených v nemocnici. Podle některých médií se totiž dodnes z útoku vzpamatovává zhruba čtvrtina zraněných a jejich zdravotní stav stále není v pořádku.

Téměř šest měsíců uplynulo od teroristického útoku na jeden z vánočních trhů v Berlíně, při kterém 19. prosince 2016 zemřelo 12 lidí a desítky dalších byly zraněny.

Mnozí z nich ale i po takové době stále potřebují zdravotnickou pomoc, Informovaly o tom německé internetové servery s odvoláním na zmocněnce vlády zastupujícího příbuzné obětí a zraněných.

Někdejší zemský premiér Porýní-Falcka Kurt Beck uvedl, že se nadále léčí asi dvanáct z celkem padesáti zraněných. Jsou mezi nimi i tací, kteří již mohli dočasně opustit nemocnici, do které se ale museli vrátit. Celkový počet lidí v péči lékařů se tak neustále mění.

Na podporu pozůstalých a zraněných stát přispěl dosud podle Becka částkou v rozmezí 800 000 až 1 000 000 eur.

Amriho zběsilá kamionová jízda loni 19. prosince na vánočním trhu v Berlíně usmrtila 12 lidí včetně jedné Češky. Tunisana Amriho o několik dnů později v přestřelce zabila italská policie. K atentátu na náměstí Breitscheidtplatz v srdci západní části Berlína se přihlásil Islámský stát.

Témata:  Německo teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně terorismus

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy